Michelin
Notera: Priserna gäller däck utan fälgar. Beroende på däckdimensionen kan slitbanemönstret variera.
Michelin

Michelin E Primacy 205/55 R16 91W

Michelin

Michelin E Primacy 205/55 R16 91W

Michelin - Däcktillverkare från Frankrike. Kvalitetsprodukt i det högre prissegmentet.

Däckstorlek
205/55 R16 91W 
Tillgänglighet:
tillgängligt
Däcktyp:
SommardäckSo
Hastighet:
W: Godkänd upp till 270 km/h
EAN:
3528700303384
Artikelnummer:
R-440109
Däckmärkning:
DEX:
EU
European Production
Vid frågor eller funderingar, kontakta oss på support​@tirendo.se
kr 1.238
Pris per artikel, inkl. moms
Fri frakt*
2 - 5 arbetsdagar leveranstid**
30 dagars returpolicy
Över 1 300 monteringsstationer

Lägg till produkt för jämförelse

  • Beskrivning
  • Däckmärkning
  • Tekniska specifikationer
  • VIDEO

MICHELIN e.PRIMACY: ECO-däcket som varar länge.

Minska bränsleförbrukningen, CO2-utsläppen och utöka batteriets räckvidd med MICHELIN e.PRIMACY däck, ett miljövänligt däck,som varar.

  • MICHELINs sommardäck med ekologiskt fokus för bränsle-, hybrid- och elbilar
  • Lägst bränsleförbrukning och CO2-utsläpp i sin klass
  • Utökad räckvidd för elfordons
  • Säkerhet som varar, från den första till den sista milen
  • Däck med utmärkt livslängd

Bränslesparande och miljövänligt däck
Välj MICHELIN e.PRIMACY däck för att spara pengar, sänka bränslekostnaderna och minska din klimatpåverkan under hela däckets livslängd. Gläds åt den lägsta bränsleförbrukningen och de lägsta CO2-utsläppen i sin klass. Energy Passive Compound minskar energiförlusten. Ett Slim Belt med mindre råvaror förbättrar bränsleförbrukningen för miljöansvarig körning.

Smidig, stressfri resa med din elbil
Njut av stressfri elbilskörning med MICHELIN e.PRIMACY däcket, tack vare 7 % längre räckvidd i genomsnitt för elbilar. Det är ungefär 3 mil extra vid en beräknad räckvidd på 40 mil. En lufttät EnergyAirShield Compound minskar energiförlusten medan CoolRunning Sidewall absorberar mindre energi, vilket ökar bilbatteriets räckvidd och gör körningen effektivare vid alla dina resor.

Hög säkerhet, som varar
Upplev en hög säkerhet med MICHELIN e.PRIMACY, det miljöansvariga däcket. Detta innovativa däck har formade mönsterspår för att se till att vattnet avleds väl, under däckets hela livslängd. Till och med efter 3000 mils användning är bromssträckan fortfarande kortare än det lagstadgade gränsvärdet för ett nytt däck. Trygghet för dig och din familj när du kör på vått väglag.

Utmärkt livslängd
Välj MICHELIN e.PRIMACY däck för utmärkt livslängd. MaxTouch Construction maximerar kontaktytan mot vägen och fördelar accelerations, broms- och sidokrafterna jämnt för att ge längre livslängd utan att ge avkall på prestandan. Få ett utmärkt miltal med ett däck som är konstruerat för att hålla.

EU-däckmärkning / Effektivitetsklasser

EU-däckmärkning / Effektivitetsklasser

Den Europeiska unionen har introducerat EU-däckmärkningen via föreskrift (Nr. 1222/2009) på ett identiskt och bindande sätt för alla medlemsländer i EU. Den gäller däck till personbilar, lätta kommersiella fordon och tunga kommersiella fordon som producerats efter 1/7 2012.

Tre olika områden testas: rullmotstånd, blött grepp och bullernivån däcket producerar när det rullar på vägen.

Följande påverkas inte av EU-däckmärkningen: regummerade däck, professionella terrängdäck, racingdäck, däck med ytterligare enheter för att förbättra grepp, som spikdäck, nödhjul av typ T, speciella däck för montering på fordon som registrerades för första gången innan 1 oktober 1990, däck med en maximal tillåten hastighet på 80 km/h, däck för fälgar med en nominell diameter på maximalt 254 mm eller 635 mm och uppåt.

Med denna föreskrift ämnar Europeiska unionen att främja ekonomi och ekologisk effektivitet i vägtrafiken, förbättra vägsäkerheten och även ge konsumenter bättre produkttransparens och samtidigt aktivt hjälpa dem i beslutstagandet.

Redan under implementeringen har experter kritiserat det faktum att EU-däckmärkningen tyvärr visar för få produktegenskaper. Utöver rullmotstånd, blött grep och bullernivå, som är fokus för EU-däckmärkningen, har däck många fler viktiga och säkerhetsrelaterade produktegenskaper, som förmågor vid vattenplaning, körstabilitet, livslängd, bromsegenskaper på torra och blöta vägar, beteende vid vinterväglag etc.

Däcktillverkare påpekar att testresultaten från olika inrättningar och tidskrifter förblir en viktig informationskälla för slutkonsumenten. Dessa tester fokuserar vanligtvis på ytterligare säkerhetsrelaterade produktegenskaper, utöver standardkvalifikationerna hos EU-däckmärkningen, och dessa är alltid viktiga för slutkonsumenten.

Märke Michelin
Modell E Primacy
Dimension 205/55 R16 91W
Bredd 205
Däckets profil 55
Construction type R
Däckstorlek 16
Belastningsindex 91
Hastighetsindex (W)
With/Without Valve (TT/TL) Däck kräver slang
M/C Nej
*Priserna är inklusive moms och fraktkostnader inom Sverige.
**Över 90 % av våra beställningar når kunden inom den angivna leveranstiden.

Nyhetsbrev

Var den första att få reda på nya produkter, exklusiva erbjudanden och kampanjer. Registrera dig nu för att få Tirendo.se nyhetsbrev och få
€5 rabatt på ditt nästa däckköp.

Minimum beställningsvärde €150, kan endast nyttjas en gång.