Dunlop

Dunlop D803 GP, köp däcket!

Frånkr 1.482per däck
Hitta dina

D803 GP

här!

En intressant genomgång av Dunlop D803 däck

Dunlop är ett däckmärke som ägs av olika företag runt om i världen. Det grundades av den pneumatiska däckpionjären John Boyd Dunlop i Birmingham, England 1889 och ägs och drivs av Goodyear Tire and Rubber Company i Nordamerika, Europa, Australien och Nya Zeeland. I Indien ägs varumärket av Dunlop India Ltd., vars moderbolag är Ruia-koncernen. I Asien (Japan, Kina, Indonesien, Thailand och Ryssland), Afrika och Latinamerika (utom Mexiko) ägs det av Sumitomo Rubber Industries.

1985 förvärvades Dunlop Rubber Company av BTR plc, och Sumitomo som förvärvade rätten att tillverka och marknadsföra Dunlops märkesdäck. Sumitomo förvärvade inte något Dunlop-företag. Under 1997 fick Sumitomo avtal om att använda Dunlop-namnet i sitt företagsnamn och bytte namn på sitt brittiska dotterbolag till Dunlop Däck Ltd. År 1999 startade Sumitomo och Goodyear ett samarbete genom vilket Sumitomo fortsatte att tillverka alla japanska däck under Dunlop-namnet, medan Goodyear Tire and Rubber Company köpte 75% av de europeiska och nordamerikanska däckverksamheterna Sumitomo. Företaget har omfattande tillverkningsverksamhet över hela världen. Efter stängningen av Washington-fabriken 2006 upphörde Goodyear Dunlop den vanliga bil- och lastbilsdäcksproduktionen i Storbritannien. År 2016 meddelades att Sumitomo Rubber Industries skulle påbörja den andra fasen av sin investering på ca 1200 miljoner för uppgradering och expansion av Dunlop-däcktillverkningsfabriken i Ladysmith i Sydafrika. I Storbritannien arbetar företaget som en försäljningsorganisation, som importerar däck från tillverkningsanläggningar runt om i världen, inklusive Kina, Slovenien och Polen. De tillverkar bland annat Dunlop D803 däck.

Fördjupad information om Dunlop D803 däck

Vad ska man tänka på när man ska köpa nya däck? Oavsett om du ska köpa Dunlop D803 däck eller något helt annat däck så finns det några aspekter som är viktiga att tänka igenom. Kolla upp hur däcket påverkar bilens bränsleförbrukning, om däcket har framställts på ett miljövänligt sätt, vilket grepp däcket har mot vägbanan, bromsförmåga och hur länge däcket kommer att hålla innan du måste byta ut det.

Avslutning och avrundning angående Dunlop D803 däck

Köp dina nya tillbehör till bilen hos Tirendo.se. Där hittar du det mesta som du behöver när det gäller biltillbehör. Lycka till med ditt däckinköp. Oavsett om du ska köpa Dunlop D803 däck eller något helt annat däck så är det viktigt att komma ihåg att ditt val av däck har med din personliga säkerhet att göra. Att köra med högkvalitativa däck gör att man får bättre kontroll över bilen och risken för olyckor minskar.

  • Stadigt och bekvämt
  • Beställ enkelt och smidigt med fri leverans
  • Välj din däckstorlek och börja spara idag!
Fri leverans
Vi vill göra ditt köp så enkelt som möjligt och det är därför gratis leverans för alla beställningar.**
14 dagars diskretionära återvändande
Om du inte är nöjd med din beställning, kan du skicka det tillbaka inom 14 dagar, utan extra kostnad.
Direkt till din dörr
Vi kommer att leverera däck direkt till ditt hem inom 2-5 arbetsdagar, kostnadsfritt och redo att installeras.**
Vi användar cookies. Vid bruk av websidan samtycker du med deras användning.
OK