Kundtjänst (Mo–Fr: 7–22):
+46 (0) 101992581


Sida 1 från 3
*Priserna är inklusive moms och fraktkostnader inom Sverige.
**Över 90 % av våra beställningar når kunden inom den angivna leveranstiden.

130 70 17 Däck

Lär dig mer om däck med dimensionerna 130/70 17

Välkommen till en kortare däckskola. Här kommer vi gå igenom några viktiga saker att tänka på när du ska köpa nya däck. Oavsett om du ska köpa däck av dimensionerna 130/70 17 eller några helt andra däck så finns det några aspekter som är bra att komma ihåg. För det första så bör du kolla upp vilket rullmotstånd som dina nya däck har, detta påverkar nämligen bränsleförbrukningen. Det finns en hel del pengar att spara om du väljer däck med låg bränsleförbrukning.

Ytterligare aspekter som är av vikt

En annan sak som är bra att ha i åtanke när du ska köpa nya däck är vilken bullernivå som dina nya däck kommer skapa. Du vill knappast förstöra trivseln i bilen med däck som skapar för mycket buller. Så kolla upp det innan du handlar. Några andra saker som är bra att fundera över är hur du ska förvara dina däck när du inte använder dem. Vill du anlita ett däckhotell eller har du någon plats hemma där du kan förvara dem? Fundera även igenom om du vill montera däcken själv eller om du anlita en däckverkstad för att göra jobbet. En annan viktig sak att komma ihåg är att kontrollera däckens lufttryck då och då. Kör du med för lågt lufttryck så kan det påverka bilens bränsleförbrukning på ett negativt sätt.

Avslutning och avrundning

När du ska köpa däck exempelvis med dimensionerna 130/70 17 så hittar du det du söker hos Tirendo.se. Där finns det gott om kvalitetsprodukter till bra priser.


Vi användar cookies. Vid bruk av websidan samtycker du med deras användning.
OK
Vi användar cookies. Vid bruk av websidan samtycker du med deras användning.
OK