Hankook
Notera: Priserna gäller däck utan fälgar. Beroende på däckdimensionen kan slitbanemönstret variera.
Hankook

Hankook iON evo SUV (IK01A) 235/55 ZR19 105Y XL 4PR EV, SoundAbsorber, SBL

Hankook

Hankook iON evo SUV (IK01A) 235/55 ZR19 105Y XL 4PR EV, SoundAbsorber, SBL

Hankook - Hankook tillverkar högpresterande kvalitetsdäck till en lång rad fordonskategorier, från bilar till lastbilar och motorsport. Mycket av utvecklingen och produktionen för den europeiska marknaden sker i Europa, inklusive originalutrustning till Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche och VW.

Däckstorlek
235/55 ZR19 105Y XL 4PR EV, SoundAbsorber, SBL 
Tillgänglighet:
tillgängligt
Däcktyp:
SommardäckSo
Hastighet:
Y: Godkänd upp till 300 km/h
EAN:
8808563570914
Artikelnummer:
D-127434
Däckmärkning:
DEX:
EU
European Production
Vid frågor eller funderingar, kontakta oss på support​@tirendo.se
kr 2.323
Pris per artikel, inkl. moms
Fri frakt*
2 - 5 arbetsdagar leveranstid**
30 dagars returpolicy
Över 1 300 monteringsstationer

Lägg till produkt för jämförelse

  • Beskrivning
  • Däckmärkning
  • Tekniska specifikationer

Utvecklad för att prestera bättre

  • Dubbla fördelar
    : Avancerad hantering plus utökad räckvidd
  • Uppfyller alla krav
    : Trippel klass A enligt EU: s däckmarkering

Avancerad hantering
: EV Contour-tekniken

Förbättrad däckstyvhet är viktig för att kunna bära vikten av elfordon. Hankooks EV Contour-tekniken ökar däckstyvheten med 10 % för förbättrad styrning av elfordon.

Utökat sortiment
: optimerad härdning

iON evo (och evo SUV) har det lägsta möjliga rullmotståndet tack vare den avancerade gummiblandningen och Hankooks optimerade härdningsteknik som jämnt förbättrar alla delar av däcket.

Förbättra våtgrepp
: expanderande laterala spår

De sidogående spåren är smalare på insidan för att sänka mängden luftpumpningsbuller och bredare på utsidan för att förbättra våtprestandan. Det här är en annan dubbel fördel med iON evo (och evo SUV).

Bullerskyddande teknik
: optimerad sekvensering av flera tonhöjder

En optimerad pitch-sekvensering kan sänka däckbuller avsevärt. iON evo (och evo SUV) har optimerat antalet klackar och storleken på klackarna för att framhäva det riktigt viktiga.

Bullerskyddande teknik
: ljudabsorberande material

Genom att använda ljudabsorberande material invändigt har kavitetsljudet minskat med 9 dB.

Jämnt slitage av slitbanan och förbättrat miltal
: EVolution-blandningen

EVolution-blandningen består av högkoncentrerad kiseldioxid och miljövänliga material och ger tillfredsställande körsträcka och ytterligare minskat rullmotstånd.

EU-däckmärkning / Effektivitetsklasser

Däckmärkningsförordningen anger informationskraven om bränsleeffektivitet, väggrepp på vått underlag och yttre rull ljud från däck. Dessutom hänvisas till produktens vinteregenskaper.

EU 1222/2009-förordningen som har varit i kraft sedan 1 november 2012 har reviderats och kommer att ersättas av förordningen EU 2020/740 från den 1 maj 2021; Från och med detta datum gäller nya krav. Betygsklasserna för bränsleeffektivitet, våt grepp och yttre buller har ändrats och EU-märkningens layout har justerats. Tillverkarens produktdatablad lagrade i EU-databasen kan laddas ner via en QR-kod integrerad i etiketten. Information om snögrepp och isgrepp ingår också sedan nyligen, för däck som uppfyller dessa kriterier.

Följande däck är undantagna från förordningen: - däck som är konstruerade uteslutande för montering på fordon som först registrerades före den 1 oktober 1990 - regummerade däck (tills motsvarande förlängning av EU VO 2020/740 har skett) - professionell off -Road däck - Racingdäck - Däck med extra anordningar för att förbättra greppet, t.ex. dubbdäck - T-type nöd däck - Däck med en tillåten hastighet under 80 km/h - Däck för fälgar med en nominell diameter ≤ 254 mm eller ≥ 635 mm

Kriterierna och utvärderingsklasserna i en överblick

bränsleeffektivitet

Bränsleförbrukningen beror på däckens rullmotstånd, själva fordonet, körförhållandena och förarens körstil. Det uppmätta rullmotståndet (rullmotståndskoefficienten) för däcket delas in i klasserna A (högsta verkningsgrad) till E (lägsta verkningsgrad).

Om ett fordon är helt utrustat med klass A-däck är en förbrukningsminskning på upp till 7,5 %* möjlig jämfört med klass E-däck. När det gäller kommersiella fordon kan det till och med bli högre.
(Källa: Europeiska kommissionens konsekvensbedömning
* vid mätning enligt testmetoderna i förordning (EU) 2020/740)

Vänligen notera:
Bränsleförbrukningen beror till stor del på din egen körstil och kan reduceras avsevärt genom att köra miljövänligt. Däcktrycket bör kontrolleras regelbundet för att förbättra bränsleeffektiviteten.

våtgrepp

Våtgrepp är indelat i klasserna A (kortaste bromssträcka) - E (längsta bromssträcka).

Om en bil är utrustad med klass A-däck, jämfört med klass E-däck, kan en bromssträcka på upp till 18 m minskas vid inbromsning från 80 km/h (på en vägbana med medelgrepp).*
*Källa: wdk Economic Association of the German Rubber Industry eV

Vänligen notera:
Trafiksäkerheten beror till stor del på ditt eget körsätt. Stoppsträckorna måste alltid beaktas. Däcktrycket bör kontrolleras regelbundet för att förbättra väggreppet på vått underlag.

Externt rullande ljud

Bullret som avges av ett däck påverkar fordonets totala volym och påverkar inte bara din egen körkomfort, utan även bullret i miljön. I EU:s däckmärkning är det yttre rullbullret uppdelat i 3 klasser från A (lägsta rullningsbuller) - C (högsta rullningsbuller), mätt i decibel (dB) och jämfört med de europeiska bullergränsvärdena för externa däck rullande ljud.

A
Piktogrammet med klassificeringen "A" indikerar att däckets yttre rullningsljud ligger mer än 3 dB under det EU-gränsvärde som gäller fram till 2016.
B
"B"-klassificeringen innebär att däckets yttre rull ljud är upp till 3 dB under eller lika med EU:s gränsvärde som gäller fram till 2016.
C
Klassificeringen "C" indikerar att det angivna gränsvärdet överskrids.

Märke Hankook
Modell iON evo SUV (IK01A)
Dimension 235/55 ZR19 105Y XL 4PR EV, SoundAbsorber, SBL
Bredd 235
Däckets profil 55
Construction type ZR
Däckstorlek 19
Belastningsindex 105
Hastighetsindex (Y)
With/Without Valve (TT/TL) Däck kräver slang
M/C Nej
*Priserna är inklusive moms och fraktkostnader inom Sverige.
**Över 90 % av våra beställningar når kunden inom den angivna leveranstiden.

Nyhetsbrev

Var den första att få reda på nya produkter, exklusiva erbjudanden och kampanjer. Registrera dig nu för att få Tirendo.se nyhetsbrev och få
€5 rabatt på ditt nästa däckköp.

Minimum beställningsvärde €150, kan endast nyttjas en gång.