Fuelmax S
Goodyear
Vänligen notera: Däcken levereras utan fälgar
(Fälgarna på bilderna är endast i illustrativt syfte.)
Goodyear

Goodyear Fuelmax S 315/70 R22.5 156/150L 18PR

Goodyear

Goodyear Fuelmax S 315/70 R22.5 156/150L 18PR

Goodyear - Däckproducent från USA. Kvalitetsprodukt i det högre prissegmentet.

Däckstorlek: 315/70 R22.5 156/150L 18PR 
Tillgänglighet: begränsat lager
Däcktyp: SommardäckSo
Hastighet: L: Godkänd upp till 120 km/h
EAN: 5452000447029
Artikelnummer: R-250460
Däckmärkning: Rullmotstånd B Våtgrepp B Bulleremission 71dB
DEX:
Vid frågor eller funderingar, kontakta oss på support​@tirendo.se
bara
kr 6.917
Pris per artikel, inkl. moms
Fri frakt*
2 - 5 arbetsdagar leveranstid**
30 dagars returpolicy***
Över 1.000 monteringsstationer
  • Beskrivning
  • Däckmärkning
  • Tekniska specifikationer

Goodyear Fuelmax S

Nya FuelMax S använder IntelliMax Groove Technology som har optimal kavitetsform och andra innovationer som ger lägre bränsleförbrukning samt

  • IntelliMax Groove Technology
  • Högt netto-/bruttoförhållande för optimal
  • Slitbanevolym med minskat mönsterdjup
  • Optimerad kavitet
  • Optimerade lamellvinklar
  • Kantlameller

FUELMAX S-däcket är rustat med IntelliMax Groove Technology för optimerat rullmotstånd när däcket slits. Optimerad kavitet ger dessutom en perfekt kompromiss mellan rullmotstånd, livslängd och väghållning. Slitaget går ännu långsammare, tack vare ett högt netto-/bruttoförhållande, med minskad halkrisk vid lägre bränsleförbrukning och förbättrad livslängd.

IntelliMax Groove Technology. De tre dolda regndroppsspåren sluts när de möter kontaktytan. Ribborna stöder varandra och gör slitbanan styvare, vilket ger lågt rullmotstånd. Många greppande kanter, för god kontakt mellan däck och väg. -> Optimerat våtgrepp och kortare bromssträckor. När mönstret har slitits ned till 50 % öppnas IntelliMax-spåren. Eftersom mönsterdjupet är mindre blir också ribbrörelsen mindre och behöver inte stöd från de slutna spåren -> Lågt rullmotstånd.

EU Däckbeteckningar och Effektivitetsklasser

EU Däckbeteckningar och Effektivitetsklasser

Europeiska Unionen, genom CE 1222/2009, har gett mandat att alla däck till personbilar och nyttofordon tillverkade efter den 1 juli 2012 ska innehålla standardiserade EU Däckbeteckningar som klassificerar dem enligt tre prestandaegenskaper:drivmedelseffektivitetklassificerad från A till G,väggrepp på vått underlag klassificerad från A till G, och bullerutsläpp i decibel.

Sådana däckkategorier som ej påverkas av detta mandat inkluderar: regummerade däck, terränggående däck för yrkesmässigt bruk, racing-/sportbilsdäck, samt vissa typer av däck som är designade för att förbättra friktionsegenskaperna såsom dubbdäck, reservdäck av T-typ, däck till bilar gjorda före 1990, däck med högsta tillåtna hastighet på 80 km/h, däck till fälgar med diameter på 254 mm eller mindre och fälgar med diameter på 635 mm eller större.
Denna beteckning är avsedd att å ena sidan främja ekonomisk och ekologisk effektivitet i trafiken, samt förbättra trafiksäkerheten, och å andra sidan hjälpa konsumenter välja lämpliga däck genom att försäkra en viss grad av produktinsyn.

Ändock, beteckningen har kritiserats för att den visar bara ett väldigt begränsat antal egenskaper. Branschkunniga anser att det finns många fler däckegenskaper som är viktiga och relevanta för trafiksäkerheten, inklusive men inte begränsade till vattenplaningsegenskaper, körstabilitet, produkt förväntade livslängd, produktegenskaper på våta och torra vägbanor annat än ”väggrepp på vått underlag”, egenskaper i snö.
Däcktillverkare föreslår att testresultaten från olika institutioner och branschtidningar bör fortsätta vara en viktig informationskälla för slutkonsumenten, därför att de fokuserar på ett brett spektrum av däckegenskaper.

Märke Goodyear
Säsong
Modell Fuelmax S
Dimension 315/70 R22.5 156/150L 18PR
Bredd 315
Däckets profil 70
Construction type R
Däckstorlek 22.5
Belastningsindex 156/150
Hastighetsindex (L)
With/Without Valve (TT/TL) Däck kräver slang
M/C Nej
*Priserna är inklusive moms och fraktkostnader inom Sverige.
**Över 90 % av våra beställningar når kunden inom den angivna leveranstiden.
***Fälgar och kompletta hjul exkluderas från fri leverans (9,90 EURO per hjul / fälg).
Vi användar cookies. Vid bruk av websidan samtycker du med deras användning.
OK