Dunlop
Vänligen notera: Däcken levereras utan fälgar
(Fälgarna på bilderna är endast i illustrativt syfte.)
Dunlop

Dunlop SP Sport 01 A 275/35 ZR20 98Y *

Dunlop

Dunlop SP Sport 01 A 275/35 ZR20 98Y *

Dunlop - Däckproducent från Japan. En kvalitetsprodukt i det högre prissegmentet.

Däckstorlek
275/35 ZR20 98Y * 
Tillgänglighet:
tillgängligt
Däcktyp:
SommardäckSo
Hastighet:
Y: Godkänd upp till 300 km/h
EAN:
4038526219534
Artikelnummer:
R-104654
Däckmärkning:
DEX:
Kundens betyg:
(12)
Vid frågor eller funderingar, kontakta oss på support​@tirendo.se
kr 2.780
Pris per artikel, inkl. moms
Fri frakt*
2 - 5 arbetsdagar leveranstid**
30 dagars returpolicy
Över 1 300 monteringsstationer

Lägg till produkt för jämförelse

  • Beskrivning
  • Däckmärkning
  • Kundens betyg
  • Tekniska specifikationer

Dunlops SP Sport 01 däck var utformade för att vara mångbegåvade däck och var ursprungligen utvecklad för Original Equipment användning av ledande biltillverkare för att komplettera det senaste inom fordons konstruktion och tillverkning.

SP Sport 01 och SP Sport däck 01A är inte avsedda att köras i nästan minusgrader, genom snö eller på is. På utsidan, har Dunlop SP Sport 01 100% förening av Silica, förlängd livslängd för torr och våtgrepp och samtidigt minskar rullmotståndet ochger ökad förlängd livslängd när det gäller slitage. Slitbanan föreningen formas till en asymmetrisk Tri-Area-Slitbanemönster design som är uppdelad i tre mönstersegment att förena aspekter smidigt, sportighet och säkerhet. På insidan, har SP Sport 01 förstärkta dubbla stålband från Dunlops Jointless Band (JLB) spiral lindade nylon för att ge hög hastighet hållbarhet och samtidigt minimera vikten. Däcken har en viskos förstärkt cord hölje för att förbättra kör kvalitet och en aramid cord pärla för en tät och säker passform av däcket på fälgen. Dunlop SP Sport 01 däck har en attraktiv grafisk sidovägg motiv av släta svarta bokstäver omkastade av en räfflad struktur och har en fälg skydd resår för alla storlekar för att skydda hjulen.

EU Däckbeteckningar och Effektivitetsklasser

EU Däckbeteckningar och Effektivitetsklasser

Europeiska Unionen, genom CE 1222/2009, har gett mandat att alla däck till personbilar och nyttofordon tillverkade efter den 1 juli 2012 ska innehålla standardiserade EU Däckbeteckningar som klassificerar dem enligt tre prestandaegenskaper:drivmedelseffektivitetklassificerad från A till G,väggrepp på vått underlag klassificerad från A till G, och bullerutsläpp i decibel.

Sådana däckkategorier som ej påverkas av detta mandat inkluderar: regummerade däck, terränggående däck för yrkesmässigt bruk, racing-/sportbilsdäck, samt vissa typer av däck som är designade för att förbättra friktionsegenskaperna såsom dubbdäck, reservdäck av T-typ, däck till bilar gjorda före 1990, däck med högsta tillåtna hastighet på 80 km/h, däck till fälgar med diameter på 254 mm eller mindre och fälgar med diameter på 635 mm eller större.
Denna beteckning är avsedd att å ena sidan främja ekonomisk och ekologisk effektivitet i trafiken, samt förbättra trafiksäkerheten, och å andra sidan hjälpa konsumenter välja lämpliga däck genom att försäkra en viss grad av produktinsyn.

Ändock, beteckningen har kritiserats för att den visar bara ett väldigt begränsat antal egenskaper. Branschkunniga anser att det finns många fler däckegenskaper som är viktiga och relevanta för trafiksäkerheten, inklusive men inte begränsade till vattenplaningsegenskaper, körstabilitet, produkt förväntade livslängd, produktegenskaper på våta och torra vägbanor annat än ”väggrepp på vått underlag”, egenskaper i snö.
Däcktillverkare föreslår att testresultaten från olika institutioner och branschtidningar bör fortsätta vara en viktig informationskälla för slutkonsumenten, därför att de fokuserar på ett brett spektrum av däckegenskaper.

SP SPORT 01 A tyre review

Genomsnittsresultat av 212 testbedömningar
Grepp på torrt väglag
Bromsförmåga på torrt väglag
Grepp på vått väglag
Bromsförmåga på vått väglag
Grepp på snö
Körkomfort
Ljudnivå inne i bilen
Däckslitage
Bränsleförbrukning
Antal körda kilometer 16 758
25.11.2012 from Christer Carmonius
Ett däck som kommer allra bäst till sin rätt på slät asfalt i kombiantion med en motorstark karrosstyv bil
Se fler recensioner
Märke Dunlop
Modell SP Sport 01 A
Dimension 275/35 ZR20 98Y *
Bredd 275
Däckets profil 35
Construction type ZR
Däckstorlek 20
Belastningsindex 98
Hastighetsindex (Y)
With/Without Valve (TT/TL) Däck kräver slang
M/C Nej
*Priserna är inklusive moms och fraktkostnader inom Sverige.
**Över 90 % av våra beställningar når kunden inom den angivna leveranstiden.

Nyhetsbrev

Var den första att få reda på nya produkter, exklusiva erbjudanden och kampanjer. Registrera dig nu för att få Tirendo.se nyhetsbrev och få
€5 rabatt på ditt nästa däckköp.

Minimum beställningsvärde €150, kan endast nyttjas en gång.

Vi användar cookies. Vid bruk av websidan samtycker du med deras användning.
OK