Däck I Uppsala

Lär dig mer om däck Uppsala och hur du hittar däck som passar för klimatet där

Uppsala ligger i Uppsala län och Sveriges fjärde största stad, efter Stockholm, Göteborg och Malmö. Den hade 149.245 invånare år 2015. Uppsala Ligger 71 km norr om huvudstaden Stockholm. Sedan år 1164 har Uppsala varit Sveriges kyrkliga centrum och sätet för ärkebiskopen till Sveriges kyrka. I Uppsala ligger Skandinaviens största katedral - Uppsala domkyrka. Uppsala universitet grundades år 1477 och är det äldsta centrumet för högre utbildning i Skandinavien. Bland många prestationer uppfanns Celsius-skalan för temperatur där. Klimatet i Uppsala är precis som klimatet i resten av mellersta Sverige: kallt och blött på vintrarna och varmt och soligt på somrarna. På vintern förekommer också en del snö och is på vägarna. Letar du efter däck Uppsala så har du kommit rätt. Här kommer vi titta närmare på vilka däck som kan passa om du bor i Uppsala.

Vilka däck ska jag välja om jag bor i Uppsala?

För dig som bor i Uppsala eller planerar att flytta till Uppsala så rekommenderar vi däck som klarar det tuffa nordiska klimatet. Även om Uppsala inte ligger i norra Sverige så kan vintrarna ändå vara hårda och risken för snö och is på vägarna är stor då. Så satsa på dubbade vinterdäck och undvik friktionsdäck. Dubbdäcken klarar snön och isen bättre än vad friktionsdäck gör. Nokian Hakkapeliitta är ett däck som både är väldigt populärt och av absolut högsta kvalitet. Det kan vi varmt rekommendera som dubbat däck Uppsala till dig som bor i Uppsala eller planerar att flytta dit.

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa däck?

Det finns massor av högkvalitativa däck på nätet. Nu kommer vi att fördjupa oss en del vad du behöver tänka igenom när du ska handla däck. Det gäller att hitta däck som har stabilt grepp mot vägbanan. När det gäller sommardäck blir det mest känsligt när det har regnat. Då blir vägbanan ofta hal och risken är stor att du tappar kontrollen över fordonet, särskilt om du kör snabbt. Så köp ett däck med riktigt bra grepp.

Ytterligare aspekter att tänka på

Om du ska köpa däck så är det alltid bra att ta reda på hur hög bullernivå som skapas av däcket. Risken finns att du får ett däck som skapar en hög ljudnivå i kupén. En annan sak som är bra att ta reda på är hur hållbart däcket är, om det kommer hålla länge eller om det kommer att slitas ner snabbt. Det är helt avgörande för hur länge du kan köra med däcket innan du måste byta ut det. Besök gärna Tirendo.se, där hittar det du behöver när det gäller däck, fälgar och andra tillbehör till din bil.

Vi användar cookies. Vid bruk av websidan samtycker du med deras användning.
OK
^