Kundtjänst (Mo–Fr: 7–22):
+46 (0) 101992581
Egenskaper


Sida 1 från 4
*Priserna är inklusive moms och fraktkostnader inom Sverige.
**Över 90 % av våra beställningar når kunden inom den angivna leveranstiden.

235 55 18 Däck

Dimensionsangivelser på däck med storlek 235/55r18

Att köpa bra däck till sin bil kan vara det viktigaste man gör. Skillnaden mellan dåliga och bra däck kan handla om liv och död. Om du har gamla och slitna däck så finns det risk att du får dåligt grepp mot vägbanan och det leder till sämre kontroll över fordonet. I värsta fall kör du av vägen. Har du däremot bra däck så håller du dig lättare kvar på vägen.

Det finns en rad olika saker man behöver ta ställning till när man ska köpa däck med exempelvis storlek 235/55r18. Något av det viktigaste är dimensionerna på däcket. Om de inte blir rätt passar inte däcket på din bil. 235/55r18 innebär att däckets bredd är på 235 mm, 55 står för tvärsnittets höjd i mm i förhållande till bredden och 18 innebär fälgens diameter angivet i tum.

Andra specifikationer på däck med exempelvis angivelserna 235/55r18

Förutom dimensioner så finns det flera andra specifikationer på däck som är viktiga att känna till. Nu kommer vi gå igenom några av dessa. Bokstaven R står till exempel för att däcket är ett radialdäck. Belastningsindex anger maxbelastning i kilogram på ett enskilt hjul.

Avslutning

Om du ska köpa exempelvis ett däck med dimensionerna 235/55r18 så kolla upp alla dessa specifikationer innan du handlar, så du vet vilket däck du får. Det är viktigt att vara noggrann när man köper däck eftersom valet handlar om din och andras säkerhet. Köp dina nya däck hos Tirendo.se.


Vi användar cookies. Vid bruk av websidan samtycker du med deras användning.
OK
Vi användar cookies. Vid bruk av websidan samtycker du med deras användning.
OK