Kundtjänst (Mo–Fr: 7–22):
+46 (0) 101992581
Egenskaper


kr 668
Fri frakt*
2 - 5 arbetsdagar leveranstid**
begränsat lager
Sida 1 från 15
*Priserna är inklusive moms och fraktkostnader inom Sverige.
**Över 90 % av våra beställningar når kunden inom den angivna leveranstiden.

235 40 18 Däck

Dimensionsangivelser på 235 40 18 däck

Det finns en rad olika faktorer som man behöver ta ställning till när man ska välja 235 40 18 däck. Bland det viktigaste är att titta på dimensionerna på däcket. För om de inte blir rätt så kommer däcket inte passa till din bil. 235 40 18 däck innebär att däcket har en bredd på 235 mm, 40 står för däcktvärsnittets höjd i mm i relation till bredden och 18 står för fälgens diameter i tum. Kolla upp vilka däck som passar till din bil innan du handlar. Förutom dessa specifikationer finns det en rad andra som är bra att känna till. Titta på bilens registreringsbevis så kan du läsa dig till vilken däckdimension som din bil har registrerats med. Dessutom är alla däck märkta med dimensionerna, så om du har monterade däck på din bil idag så kan du kolla på själva däcken.

Andra specifikationer på till exempel 235 40 18 däck

Förutom dimensioner så finns det en rad andra intressanta specifikationer på däck som är bra att känna till. Här kommer vi att gå igenom några av dessa. Bokstaven R står för att däcket är av typen radialdäck. Belastningsindex (brukar anges med ett tal runt 80) anger maxbelastning i kilogram på det enskilda hjulet. H innebär en hastighetskod som anger maxhastighet för hjulet. Det anges också när ett däck är tillverkat, vilket år och vilken vecka. Detta skrivs ut med hjälp av en så kallad DOT-kod. Koden finns på däckets sida. Sedan år 2000 består DOT-koden av fyra siffror, där de två första siffrorna anger veckan då däcket tillverkades och de två sista siffrorna anger året då däcket tillverkades.

Dessutom anges ett landsnummer, tillståndsnummer, om däcket är slanglöst, och typ av slitbana, sidovägg och lager. Du kan också läsa dig till vilken maxbelastning som däcket får utsättas för och vilket maximalt lufttryck som däcket får ha.

Avslutning

Om du ska köpa till exempel 235 40 18 däck så kolla upp alla dessa specifikationer innan du handlar, så du vet vilket däck du får. Detta gäller oavsett om du köper sommardäck eller vinterdäck och oavsett vilket märke du köper. Det är viktigt att vara noggrann när man köper däck eftersom valet handlar om din och andras säkerhet. Köp dina nya däck hos Tirendo.se.


Vi användar cookies. Vid bruk av websidan samtycker du med deras användning.
OK
Vi användar cookies. Vid bruk av websidan samtycker du med deras användning.
OK