Köpa däck på tirendo.se | Köp dina däck online

Köpa däck

Köpa däck online har aldrig varit enklare

Välj däckdimension till ditt fordon

Var hittar jag min däckdimension?

köpa däck

Köpa däck

Att äga en bil medför många kostnader som man kanske inte tänker på från början. Ofta vill man komma undan så billigt så möjligt när det krävs att bilen behöver nya däck. Det finns några faktorer som man bör tänka på när man ska köpa däck. I dag finns det massor med däck med mindre bra kvalité men som givetvis är godkända att köra med på svenska vägar.

Gå inte efter prislappen när du ska köpa däck, varken när det gäller att köpa lågprisdäcken eller de dyraste märkesdäcken. När du ska köpa däck är det viktigt att du väljer rätt, och det finns många däcktillverkare och alla däck tillverkas i flera olika storlekar. Välj ett däck som har sådana egenskaper som du efterfrågar, enklaste sättet att göra det är att läsa om däckets egenskaper på produktsidan eller att kolla resultaten från däcktest och vinterdäck-test. Där har professionella kontrollerar av däcken genomförts. Detta är ett mycket bra sätt att förbereda sig inför att köpa däck. Och det kan vara bra att ha i åtanke att lågprismärkena nästan aldrig får bra resultat i däcktest.

Tirendo erbjuder dig som kund möjligheten att köpa däck av högsta kvalité till ett mycket lågt pris. Däcket kan vara avgörande för din och dina kärastes säkerhet och kör därför aldrig med däck som inte har godkänt däckmönster eller tillräckliga egenskaper. Köp däck i god tid och tänk på att det inte alltid är det dyraste däcket som är det bästa, utan välj däck som kan hjälpa dig när du är ute och kör.

Köpa rätt däck

Förutom att man som kund har flera olika däckmodeller att välja på från olika däcktillverkare, ska man också välja ett däck som har rätt dimensioner. Enklaste sättet att välja rätt däck är att kolla vilken storlek de däcken som sitter på bilen har, och sedan mata in värdena i Tirendos sökfunktion och därefter kan du välja mellan alla däck som finns i den dimensionen. På Tirendo kan man köpa bildäck och SUV-däck, MC-däck till motorcykel och C-däck till lätt lastbil. Givetvis finns alla däck i flera storlekar.

Dubbdäck eller odubbat vinterdäck

När man ska köpa däck inför vintersäsongen står man inför ett svårt val; är dubbdäck eller friktionsdäck det bästa alternativet för mig? Det går inte att säga att alla ska köpa dubbdäck, men överlag är klimatet i Norden tufft och därför behövs oftast vinterdäck med dubbar. Den främsta anledningen är att friktionsdäck inte ger samma grepp på isiga vägar. Vid svåra vintervägar fungerar dubbdäck bra och ger fäste trots att snö och is täcker vägbanan. I södra Sverige är klimaten mildare och där kan man köpa däck utan dubbar. Tirendo har både dubbdäck och odubbade vinterdäck för dig att välja mellan.

Vi har alla de mest kända märkena och lågprisdäcken som har god kvalité. Köpa däck online är enkelt på tirendo.se.


Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala nätverksfunktioner och analysera trafik. Vidare tillhandahåller vi partners inom sociala nätverk, annonsering och analys med information om hur du använder för webbplats. Om du fortsätter att använda vår webbplats så godkänner du våra cookies.